Main >> Oefeningen >> GENOT!!!

Profile
Om berichten te kunnen plaatsen moet u zich registeren of inloggen.

GENOT!!!
Posted By: ginkgo on 24-09-2007 6:11 pm
Posts: 3
  
Weer enkele weken bezig met therapie.
Merk je dat je een paar maanden géén therapie had en dat je wat stijver bent en alles een beetje stroef gaat. Wat een genot en zaligheid is het dan om oefeningen in dat heerlijk warm water te doen. Dit samen met de oefeningen in de zaal zorgt er weer voor dat de beperkingen van de Bechterew een halt wordt toegeroepen. Alleen jammer dat maar weinigen gebruik maken van deze mogelijkheid van onze vereniging. Ze doen zichzelf en de vereniging hiermee te kort! Mensen pak je bij elkaar en kom mee doen op maandagavond. Het is ook een investering voor de toekomst: je blijft langer mobiel. En wat even zo belangrijk is,is dat je soortgenoten ontmoet tijdens een gezellig samenzijn. Kom op, doe mee en laat zien dat de Bechterewvereniging er ook voor jou is. Het is als met zoveel dingen: je mist het pas als het er niet meer is. Kom oefenen, het is een weldaad en genot voor lichaam en geest.

Groetjes,
Ginkgo-tjeOm berichten te kunnen plaatsen moet u zich registeren of inloggen.

 

Door het aanleren van een goede houding, door sporten en gericht oefenen kunt u zelf het ziekteproces vertragen

_______________

De latijnse naam voor de ziekte van bechterew is spondylitis ankylopetica. Dat betekent letterlijk: een ontstekingsproces van de wervelgewrichten met verstijving tot gevolg.

_______________

De ziekte van Bechterew is een ontstekingsproces van de gewrichten van het bekken en de wervelkolom. Deze ontsteking veroorzaakt pijn en stijfheid en kan gaandeweg leiden tot een complete verstijving van de wervelkolom.

_______________

De ziekte van Bechterew kan niet worden genezen, maar met een goede behandeling wel worden afgeremd. Naast medicijnen is oefentherapie het belangrijkst.

_______________

De ziekte van Bechterew is een reumatische aandoening waarbij de gewrichten van het bekken en de wervelkolom ontstoken raken.

_______________

Iemand met de ziekte van Bechterew heeft last van pijn en stijfheid onder in de rug.

_______________

  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription