Main >> Klachten >> diagnose

Profile
Om berichten te kunnen plaatsen moet u zich registeren of inloggen.

diagnose
Posted By: nancy on 15-12-2011 3:25 pm
Posts: 1
  
Beste,

Ik zit met een vraag en ik hoop dat iemand mij een antwoord kan geven.
Sinds 2 jaar kan ik 's nachts niet meer slapen van de pijn in mijn onderrug, vooral op het eind van de nacht. Daarnaast heb ik last van extreme stijfheid in mijn onderrug. Sinds een half jaar heb ik ook (chronische) peesontstekingen in mijn polsen, knie, Achillespees en schouder. De reumatoloog dacht vrijwel zeker te weten dat ik de ziekte van Bechterew heb. Een week geleden heb ik een MRI scan gehad en daar is niets uitgekomen. de uitslag is geen Bechterew. frustrerend omdat ik zelf denk dat ik dit wel mankeer. Heeft iemand ook deze ervaring? Bij voorbaat hartelijk dank. Met vriendelijke groet, Nancy.Om berichten te kunnen plaatsen moet u zich registeren of inloggen.

 

Door het aanleren van een goede houding, door sporten en gericht oefenen kunt u zelf het ziekteproces vertragen

_______________

De latijnse naam voor de ziekte van bechterew is spondylitis ankylopetica. Dat betekent letterlijk: een ontstekingsproces van de wervelgewrichten met verstijving tot gevolg.

_______________

De ziekte van Bechterew is een ontstekingsproces van de gewrichten van het bekken en de wervelkolom. Deze ontsteking veroorzaakt pijn en stijfheid en kan gaandeweg leiden tot een complete verstijving van de wervelkolom.

_______________

De ziekte van Bechterew kan niet worden genezen, maar met een goede behandeling wel worden afgeremd. Naast medicijnen is oefentherapie het belangrijkst.

_______________

De ziekte van Bechterew is een reumatische aandoening waarbij de gewrichten van het bekken en de wervelkolom ontstoken raken.

_______________

Iemand met de ziekte van Bechterew heeft last van pijn en stijfheid onder in de rug.

_______________

  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription