Over de vereniging

Onze vereniging werd opgericht op 3 januari 1991.

Doelstelling volgens de statuten: werkzaam zijn in het belang van de bechterewpatienten in de meest ruime zin door:

  • Organiseren en coƶrdineren van oefengroepen
  • Activeren van Bechterewpatienten.
  • Bevorderen van onderlinge contacten
  • Stimuleren van zelfwerkzaamheid en mondigheid ten opzichte van artsen en andere.

Makkelijker gezegd, we zijn een leuke gezellige patiƫntenvereniging die voor de leden, het onder begeleiding van therapeuten oefenen organiseert, en daarnaast zorgt voor het zo belangrijk gebleken lotgenotencontact. We hebben contact en overleg met de Reumatologen in Emmen en andere organisaties zoals de zorgverzekeraars. Via de vereniging kunnen leden en niet leden de nodige folders en informatie materialen in het bezit krijgen.

De vereniging is lid van de Reumapatientenbond.

Het oefenen:

Op dit moment oefenen we 1x in de week met twee groepen op maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Het oefenen bestaat uit voor elke groep een half uur in extra verwarmd water bewegen en een half uur bewegen in de zaal. Dit alles met materialen welke in het bezit zijn van de vereniging, en alles onder begeleiding van officieel erkende fysiotherapeuten.

Lotgenotenkontakt:

Vindt hoofdzakelijk plaats tijdens de oefenavonden, daarnaast hebben we 1 maal per jaar een feestavond , en rond oud en nieuw de oliebollenavond.

 

Door het aanleren van een goede houding, door sporten en gericht oefenen kunt u zelf het ziekteproces vertragen

_______________

De latijnse naam voor de ziekte van bechterew is spondylitis ankylopetica. Dat betekent letterlijk: een ontstekingsproces van de wervelgewrichten met verstijving tot gevolg.

_______________

De ziekte van Bechterew is een ontstekingsproces van de gewrichten van het bekken en de wervelkolom. Deze ontsteking veroorzaakt pijn en stijfheid en kan gaandeweg leiden tot een complete verstijving van de wervelkolom.

_______________

De ziekte van Bechterew kan niet worden genezen, maar met een goede behandeling wel worden afgeremd. Naast medicijnen is oefentherapie het belangrijkst.

_______________

De ziekte van Bechterew is een reumatische aandoening waarbij de gewrichten van het bekken en de wervelkolom ontstoken raken.

_______________

Iemand met de ziekte van Bechterew heeft last van pijn en stijfheid onder in de rug.

_______________

  • descriptiondescription
  • descriptiondescription
  • descriptiondescription